top of page

Патент України


Патент України

ТОВ «Науково-виробниче об'єднання «ЕКМА-СТО» отримало патент України на корисну модель «Комплект одягу для роботи з мікроорганізмами»


Отримавши незалежність, Україна перейняла європейські патентні традиції. Сьогодні питання захисту інтелектуальної власності включено в Угоду про Асоціацію України з ЄС.

Забезпечення належного захисту інтелектуальної власності є однією із запорук економічного розвитку України – як розвитку науки, так і розвитку виробництва.

Опис до патенту України

З цієї позиції винаходи стимулюють розвиток економіки, а належний захист інтересів власників прав на них є невід’ємною складовою кожної європейської держави.

Ефективність функціонування «Науково-виробничого об’єднання «ЕКМА-СТО» пов’язана з інноваційним розвитком, безперервним і цілеспрямованим процесом пошуку, підготовкою та реалізацією нових видів продукції. Доказом цього є розроблені нами технічні умови на продукцію та патент. Стандарти встановлюють вимоги до якості продукції і способам її виробництва, оцінки відповідності цим вимогам і контролю за їх дотриманням.


Корисна модель №151110 зареєстрована 08.06.2022 року, власником якої є наше підприємство відноситься до швейної та мікробіологічної галузей, зокрема, до захисного одягу і може бути використана для забезпечення захисту персоналу від зараження при роботі з мікроорганізмами І-ІІ груп патогенності або з матеріалом, який може бути заражений ними, в санітарно-протиепідемічних, ветеринарних установах, науково-дослідних інститутах, навчальних закладах, біохімічних лабораторіях, імунобіологічних закладах, зі збудниками небезпечних інфекцій при обслуговуванні хворих в амбулаторно-поліклінічних і лікарняних установах, під час перевезення (евакуації) хворих, проведенні дезінфекції, при відборі матеріалу від хворого для лабораторного дослідження, при розтині трупів.

Розроблений нами і запатентований комплект одягу (протичумний комплект) широко використовувався під час свинного і пташиного грипу, та під час пандемії коронавірусу COVID-19.

«ЕКМА-СТО» – надійний партнер та постачальник якісного одягу!

bottom of page